sestdiena, 2014. gada 5. aprīlis

Petkeljärven kansallispuisto ^^

Heeey! ^^
Info centrs (tur blakus ir arī kempings, kur iespējams izīrēt istabiņu un pārnakšņot)
Šodienas bloga ieraksts būs par riktīgi foršu pārgājienu, kurā mēs bijām vakar. Universitātes studentu padome bija saorganizējusi braucienu pa 10 € uz Petkeljärvi nacionālo parku, un, protams, man kā dabas mīļotājai būtu nepiedodami kaut ko tādu laist garām :)
Valkiajärvi ezers, Kokkolahti līcis
Bija tiešām perfekti - daudz, daudz ezeru, ideāls, saulains laiciņš (man normāli nodega seja, kas tagad sūrst), sniegs, sūnas, ķērpji, koki un svaigs gaiss ^___^
Piepe ^^
Īsumā par pašu vietu - tas ir mazākais nacionālais parks Somijā (platība - tikai 6 kvadrātkilometri), kas dibināts 1956. gadā un atrodas pie Ilomantsi pilsētiņas, pāris kilometru attālumā no Krievijas robežas un pavisam netālu no Mekrijärvi, kur es biju praksē. Parks ir arī daļa no Ziemeļkarēlijas biosfēras rezervāta, kas tapis saistībā ar UNESCO.
Pieni Joutenjärvi
Uz parku izbraucām deviņos no rīta no Joensuu, un jau pēc kādas pusotras stundiņas bijām tur. Mums visiem iedeva kartes, un bija jāizdomā, vai gribam iet pa īso maršrutu (6,5 km) parka robežās, vai arī doties ar abiem mūsu organizatoriem pa garo (~ 11 km) Ilomantsi virzienā. Mana loģika, protams, ir - ja jau iet, tad jau pēc iespējas vairāk, tāpēc gāju pa garo, būtībā lielākā daļa cilvēku izvēlējās tieši to.
Zīme Keltasilmä piknika vietā
Iet, protams, brīžiem bija grūti, jo mežā, kā izrādās, ir vēl diezgan daudz sniega, plus taciņas ir apledojušas (īpaši, ja jāiet no kalna lejā :D). Mums līdzi bija bariņš kaut kādu japāņu studentu, ko nepazīstu, tie mūs ar Mišu pamatīgi izbesīja, jo visu laiku tur bļaustījās, cik ļoti slidens, krita zemē un tādā garā.
Joutenjärvi
Pēc aptuveni 2/3 ceļa mums bija paredzēts pikniks, organizatori bija sapirkuši desas (gan normālās, gan sojas veģetāriešiem), līdz ar to cepām tās, ēdām, staigājām pa ezeru (ledus gan forši krakšķēja un visu laiku uzradās plaisas, bet tas tā :D) un apkārtni kopumā.
Bija arī tāds ceļš ^^
Un pēc tam jau gājām uz stāvvietu, no kuras mūs savāca autobuss, lai vestu atpakaļ uz Joensuu. Īstenībā nav jau, ko daudz par to pārgājienu rakstīt, bildes arī centos likt samērā maz (nevis visas, kas man ir :D), bet tā vieta ir fantastiska - ja ir iespēja, noteikti jābrauc! ^^
Suuri Tetrijärvi ezers, Saarilahti līcis, pie kura mums bija pikniks
Pikniks ^^
Un nobeigumā daži linki:
Issonjärvi (blakus stāvvietai, kur mūs savāca)
Un jā - kas man vēl likās interesanti, ka tajā vietā, kā izrādās, ir samērā daudzas piemiņas zīmes, kas saistītas ar Otro pasaules karu. Vienu no tām mēs paši redzējām, tagad internetā izraku karti (links), kur parādītas visas pārējās.
Piemineklis, kas iepriekšējā linkā atzīmēts kā Tervaruukki
Sūnas un ķērpji ^^
Have fun and take care ^^

4 komentāri: