pirmdiena, 2014. gada 26. maijs

Botania - Joensuu botāniskais dārzs

Heey! :))
Šī vieta man bija bildē ziemā te...
Man gan ir mazliet gruzis, ka nu jau pēc divām dienām ir jādodas prom, bet izdomāju, ka vajag beidzot arī kaut ko iemest blogā. Bilžu un tēmu, par ko rakstīt, ir diezgan daudz, jo pēdējā laikā cenšos paspēt apskatīt visu, kas vēl te ir apskatāms... Un šoreiz rakstiņš būs par Botania - Joensuu botānisko dārzu, kur pabiju pagājušajā pirmdienā.
Siltumnīca un āra dārzs
Todien garastāvoklis bija perfekts, jo meža zooloģijas sugu eksāmenu noliku īpaši nemācoties ar pirmo reizi, turklāt man vienīgajai no visa kursa bija 10 punkti no 10 :) Bet nu, daudz teksta par botānisko dārzu nebūs (jo man nebija vēlmes skatīties visus tos puķīšu nosaukumus), tikai bildes pārsvarā.
Neteikšu, ka pats dārzs ir ļoti liels, bet bija gana interesanti. Parku, kas siltumnīcām apkārt, var apmeklēt bez maksas ikviens, kas vēlas - tīri jauki pavasarīgā dienā tur pastaigāt. Meža dabas takas (dendrārijs), kurām malās visiem kokiem sarakstīti nosaukumi (iepriekš jau pieminēju, ka vazājāmies tur ar Jāni), arī būtībā ir botāniskā dārza daļa.
Kakao ^^
Par ko tur ir jāmaksā - par ieeju siltumnīcās. Pieaugušajiem ieejas maksa ir 9 €, studentiem - 7 €. Siltumnīcas ir sadalītas atsevišķās telpās, kurās ir attiecīgā bioma augi - tropu klimats, subtropiskais vasaras lietu klimats, subtropiskais ziemas lietu klimats (īsti nezinu, kā šitie divi tulkojas), tauriņu māja, kā arī tuksnesis un pustuksnesis.
Bija visādi forši ēdamie augļi (kas man īpaši patīk ^^), piemēram, citroni, greipfrūti un vīģes, un pašā galā pie tuksnešiem un pustuksnešiem bija fantastisks rozā koks! Tā bija viena no retajām reizēm, kad taisīju selfijus :D
Tauriņu mājā
Tas foršais rozā koks ^^
Un jā - vēl tur ir forši papagailīši. Zaļos sauc Lasse un Ilmari. Kakadu ar dzelteno cekulu sauc Juuso. Un viņš māk pateikt savu vārdiņu :))
Papagailīši ^^
Ja nu kāds māk somiski vai arī interesē paskatīties bot.dārza mājaslapu, tad te ir links - Botania. Un šodien tiešām dikti īss ieraksts, ceru drīzumā (vismaz no Rīgas) paturpināt par pārējiem piedzīvojumiem.
Tuksnesis
Taimerbilde :D
Have fun and take care!

2 komentāri:

  1. Those chairs look similar to the ones in Talvipuutarha in Helsinki.

    I love the pink tree! And parrots, and butterflies ^^

    AtbildētDzēst